2009. augusztus 2., vasárnap

Kerti faház készítése (2. rész)

A faház majdnem teljesen a megmaradt anyagokból készült (osb, fagerendák, cserép). Venni kellett még hozzá egy kevés anyagot: cserép kb. 35.000 Ft értékben, deszkákat és lécezést, lambériát 45.000 Ft, ajtó és ablak 45.000 Ft (Aranyablakból 120x90 cm-es ablak, és egy 5 pontos mellék bejárati fa ajtó) , szögek, csavarok 6-7000 Ft. Ehhez jön hozzá még az alapozás anyag és munkadíja (még nem tudom pontosan mennyi lesz).

OLVASD TOVÁBB!




Miután elkészült az alapozás egy kis várakozás után elkezdte csinálni az ács egy segéddel a kerti faházat.

Az házikó háta mögé egy kis fa terasz készül, alatt jó kis tárolási lehetőséggel.



Összességében kb. 200 e Ft -ba került, úgy hogy fel tudtuk használni hozzá a maradék anyagokat, ami már nagyon útban volt.

A Baumax-ban is néztünk kész kerti kis faházakat, de nagyon vacak minőségűek voltak. Egy 8-9 m2 faház majd' 500 ezer forint. Amit kapunk érte: 28 mm vastag falak (kvázi lambériából van összerakva), a nyílászárók minden osztályon aluliak (köszönőviszonyban sincsenek azokkal amit mi vettünk), tetőfedés, bádogozás, alapozás pluszban még hozzá jön. Amúgy tényleg pofásan néznek ki ezek a faházak, úgy messziről. Persze van vastagabb deszkából, igényesebb csak az árat kell szorozni...





Azóta elkészült a kerti faház, nézd meg a többi részt is: